Naar het menu
Direct een afspraak maken

Zorgverzekeraars

Topsportmedische zorg voor alle sporters

Sporters opgelet: vergelijken van pakketten loont.

Iedere sporter, van beginnend en amateur tot aan chronisch ziek en geblesseerd, verdient sportmedische zorg (zoals sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen) op topniveau! Sportmedische zorg wordt verricht door sportartsen werkzaam bij één van de 56 Sportmedische Instellingen in Nederland.

Dat de sportarts er alleen is voor topsporters is een misvatting! Iedereen kan de sportarts bezoeken. De sportarts is er voor ieder (nog niet) bewegend mens; jong en oud, recreatieve en topsporter en voor zowel minder validen als mensen met chronische ziekten zoals artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en astma.

Diensten verricht door de sportarts worden vergoed vanuit zowel de basis- als aanvullende verzekering.

Basisverzekering

  • Voor iedereen die klachten heeft tijdens sport, beweging of inspanning: klachten aan het bewegingsapparaat, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining, vermoeidheid.
  • Voor iedereen die een chronische aandoening heeft en de conditionele belastbaarheid wil of moet verbeteren.

Voor deze klachten kun je, na doorverwijzing van de huisarts of specialist, terecht bij de sportarts.

Aanvullende verzekering

  • Sportmedische onderzoeken, in de volksmond ook wel sportkeuringen genoemd.
    Je ervaart geen klachten, maar wilt je prestaties verbeteren of wilt weten of je een sportieve uitdaging wel aankunt.
  • Sportmedische begeleiding (trainingsadvies en individueel trainingsschema o.b.v. uitkomsten sportmedisch onderzoek)
  • Verplichte sportkeuring door een sportbond.

Voor diensten uit de aanvullende verzekering heb je geen doorverwijzing nodig van een huisarts.

Vergoedingen voor andere sportzorgprofessionals

Naast vergoedingen voor de sportarts bieden steeds meer zorgverzekeraars vergoedingen voor andere sportzorgprofessionals, zoals: sportdiëtisten, sportzorgmasseurs, sportpodotherapeuten en sportpsychologen. Voorwaarde voor vergoeding is dat de sportzorgprofessional is gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS).  De SCAS houdt zich bezig met het onpartijdig vaststellen van de vakbekwaamheid van professionals en instellingen die zich richten op de begeleiding van sporters en de behandeling van sportblessures

Vergelijk pakketten

Het loont echt om de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars te vergelijken. Dat werk neemt Sportzorg.nl, de voorlichtingswebsite van alle sportartsen in Nederland, je graag uit handen. Hieronder is een overzicht te vinden met daarin vergoedingen voor Sportzorg uit de aanvullende verzekering.

Collectiviteiten

Sportzorg.nl attendeert de sporter er graag op goed te kijken naar zogenaamde collectiviteiten. Via de collectiviteit krijg je vaak, bovenop  je aanvullende verzekering, nog meer vergoed. Zo biedt Zilveren Kruis voor leden van diverse sportbonden (waaronder de KNVB en Atletiekunie) een collectiviteit waarin nog extra vergoedingen voor sporters zijn opgenomen zoals een sportbrace, een dynamische fietspositiemeting, psychologische (sport)begeleiding en een sportprothese/sportrolstoel.

Overzicht vergoedingen sportarts 2018

Overzicht vergoedingen sportarts 2017

 

Bron: Sportzorg.nl