Naar het menu
Direct een afspraak maken

Fietsers tijdens de Maratona dles Dolomites

Evenementen in het buitenland

Buitenlandse evenementen

Ga je in het buitenland een cyclosportive of granfondo rijden? Of doe je mee aan de marathon? Dan heb je in landen als Frankrijk en Italië een medisch certificaat nodig. Daarmee moet je aantonen dat je gezond bent. En er geen bezwaar is tegen ‘competitie-gericht sporten’.

Natuurlijk kan onze sportarts je van een dergelijk medisch certificaat voorzien.

De regels die gehanteerd worden verschillen per land en per evenement. Hieronder geven we een overzicht van de regels die in Frankrijk en Italië gelden. Ga je naar een ander land en weet je niet zeker of je een medische verklaring nodig hebt? Neem dan contact met ons op.

Medische verklaring Frankrijk

Voor deelname aan een evenement in Frankrijk maakt de Franse wielerunie FFC (Fédération Française de Cyclisme) onderscheid op basis van leeftijd. De regels voor deelname aan Alpe d’HuZes zijn hier van afgeleid.

Voor hardlopers en deelnemers aan de marathon gelden in Frankrijk dezelfde regels als voor wielrenners.

Verklaringen

Medische verklaring Italië

In Italië adviseert de Italiaanse wielerunie FCI (Federazione Ciclistica Italiana) voor wielerevenementen een wedstrijdlicentie (van bijvoorbeeld de KNWU) in combinatie met een medische verklaring.

De diverse granfondo’s gaan hier echter allemaal op hun eigen manier mee om. Vaak bieden ze daglicenties aan zodat een KNWU-licentie niet noodzakelijk is.

Over het algemeen stellen ze de verklaring wel allemaal verplicht. Op de dag van het evenement mag deze niet meer dan 6 – 12mnd oud zijn.

Verklaringen

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een sportmedisch onderzoek doe je eenvoudig online via onze agenda. Wij garanderen dat je binnen twee weken terecht kunt.

Gerelateerde pagina’s