Naar het menu
Direct een afspraak maken

Bloeddrukmeting

Sportopleiding (ALO, S&B, VeVa)

Sportkeuring voor sportopleiding ALO, S&B, VeVa

Voor deelname aan een sportopleiding is vaak een sportkeuring verplicht. Dit geldt ook voor de opleidingen ALO, S & B en VeVa.

Op school wordt met een conditietest gekeken hoe je er voor staat. Tijdens de sportkeuring kijken we of je gezond genoeg bent om aan de opleiding deel te nemen. En je bijvoorbeeld geen aangeboren afwijkingen of terugkerende blessures hebt.

De sportkeuring voor de sportopleiding is een Basis plus sportmedisch onderzoek. Dat houdt in dat we tijdens de keuring ook een hartfilmpje bij je maken.

Als je de opleiding VeVa doet testen we ook op kleurenblindheid. Wanneer je daar last van hebt kom je niet in aanmerking voor bepaalde functies bij Defensie. De sportarts kan je daar meer over vertellen.

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een sportmedisch onderzoek doe je eenvoudig online via onze agenda. Wij garanderen dat je binnen twee weken terecht kunt.

Wanneer je een afspraak maakt via het systeem van SportVitalIT zijn we helaas genoodzaakt je € 15 administratiekosten in rekening te brengen.

Gerelateerde pagina’s