Naar het menu
Direct een afspraak maken

SMO KD KCT (Korps Comandotroepen)

Sportkeuring KD KCT

Wanneer je wilt deelnemen aan de Kennismakingsdagen Korps Comandotroepen (KD KCT) dien je vooraf een sportmedisch onderzoek (SMO) te ondergaan. Bij dit onderzoek wordt gekeken of je gezond genoeg bent om mee te doen.

We nemen bij het onderzoek een vragenlijst door die opgesteld is door Defensie. Daarnaast onderzoeken we je. We kijken naar hoe je je beweegt, of er oude blessures zijn en of je medicatie gebruikt. Ook maken we een hartfilmpje en bepalen we je longfunctie. Zo nodig wordt ook een gehoortest uitgevoerd.

Het onderzoek duurt ongeveer een half uur en kost 115 euro (prijspeil 2019). De kosten worden (deels) vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

Indien er ook een gehoortest gedaan moet worden zijn we een kwartier langer bezig en wordt er een meerprijs van 45 euro berekend. Soms moet je daar apart voor terugkomen.

Wil je meer weten over de Kennismakingsdagen Korps Comandotroepen? Kijk dan op https://werkenbijdefensie.nl/kennismakingsdagen-korps-commandotroepen-kct.html

Afspraak maken

Een afspraak voor de sportkeuring SMO KD KCT maak je eenvoudig online. Wij garanderen dat je binnen twee weken terecht kunt.

Disclaimer

Aan het sportmedisch onderzoek voor deelname aan de KD KCT kunnen geen rechten worden ontleend tav de geschiktheid bij de defensiekeuring en eventuele toelating tot defensie.
De sportarts neemt in de advisering wel aspecten mbt eventuele geschiktheid mee, maar dat is alleen oriƫnterend.

Gerelateerde pagina’s