Naar het menu
Direct een afspraak maken

Alpe d'HuZes 2012

Alpe d’HuZes

Medische keuring Alpe d’HuZes

Voor deelname aan Alpe d’HuZes wordt een sportmedisch onderzoek geadviseerd. Het is dus niet verplicht, maar wel verstandig om te te doen. Daarnaast wordt het onderzoek door de meeste verzekeraars gedekt onder de aanvullende verzekering.

Welk sportmedisch onderzoek voor jou van toepassing is, hangt af van je leeftijd en je gezondheidssituatie.

Welke keuring heb ik nodig?

Volgens de internationaal geldende richtlijnen adviseren we je het volgende:

Ben je nog geen 35 jaar en heb je geen lichamelijke klachten bij inspanning?

Kies dan voor een onderzoek waarbij minimaal een hartfilmpje wordt gemaakt. Daarbij wordt specifiek gekeken of er aanwijzingen zijn voor een aangeboren ritmestoornis. Bijvoorbeeld een basis plus sportmedisch onderzoek. Een uitgebreider onderzoek met een inspanningstest om te kijken hoe je er conditioneel voorstaat en waar je hartslagzones liggen kan natuurlijk ook. Je kiest dan voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek.

Ben je 35 jaar of ouder?

Omdat je risico op hart- en vaatziekten toeneemt naarmate je ouder wordt, is het aan te raden om een maximale inspanningstest te doen. Daarbij kan bepaald worden of er aanwijzingen zijn voor een vernauwing van de bloedvaten rondom je hart. Daarnaast wordt bepaald of je hart, je longen en je spieren op een normale manier samenwerken. Zo weet je of je veilig de uitdaging van het beklimmen van de Alpe d’Huez aankunt. Je kiest in dat geval voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek.

Word je behandeld voor een ziekte aan je hart of longen? Of heb je kanker (gehad)?

Dan is het sowieso verstandig om een uitgebreid sportmedisch onderzoek te doen zodat je weet of je veilig kunt gaan trainen. Maar ook om een goed beeld van je trainingszones te krijgen.

Wij doneren ook

Doe je een sportmedisch onderzoek omdat je deelneemt aan Alpe d’HuZes? Dan sponsor je daarmee het onderzoek naar kanker. Wij doneren per uitgebreid sportmedisch onderzoek € 25 aan Stichting Alpe d’HuZes.

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een sportmedisch onderzoek doe je eenvoudig online via onze agenda. Wij garanderen dat je binnen twee weken terecht kunt.

Wanneer je een afspraak maakt via het systeem van SportVitalIT zijn we helaas genoodzaakt je € 15 administratiekosten in rekening te brengen.

 

Gerelateerde pagina’s